Iklan Jawatan/Mencari Pekerjaan/Latihan

Anda akan tamat belajar dan ingin membuat latihan dalam kamar (chambering) di firma Peguam Syarie, dan anda tidak tahu firma mana yang mempunyai kekosongan?

atau

Firma anda sedang mencari Peguam Syarie atau kerani, dan anda tidak menjumpai calon yang sesuai, dan anda tidak tahu hendak mencari di mana?SILA POSTKAN DI RUANGAN INI, INSYA-ALLAH KAMI AKAN MEMBANTU ANDA 'SHARE' DI LAMAN INI DAN DI FACEBOOK KAMI.

YANG PENTING, IA PERCUMA !!!

16 comments:

 1. Lawyers Syarie Tauliah Kuala Lumpur &/or Selangor, Pupils / Chambering Students Syariah and Conveyancing Clerk –Law Firm Civil & Syariah near Subang Aiport Skypark Terminal, near Syariah Court Petaling Jaya and near Land Office Petaling..

  No 22-2 Jalan Dinar U/3C Subang Perdana 40150 Shah Alam Selangor

  Job Description
  A) Lawyer Syarie

  Those who have tauliah peguam syarie KL &/or Selangor are encouraged to apply
  Successful candidate can expect a salary of RM2k onwards

  B) PUPILS / Chambering Civil & Syariah
  Minimum degree LLB or syariah Qualification
  Able to communicate effectively in English & Arabic, others language is an advantage

  Allowance of RM700-800 for the right candidate

  C) Conveyancing Clerk

  D) Attachment Student Syariah

  Persons with experience is very much welcomed, salary commensurate with experience

  How to Apply Interested candidates can email your CV to karkuna75@hotmail.com
  Contact Phone: 03-78467387
  SMS : 016-6547090 @ 017-3882379

  ReplyDelete
 2. assalamualaikum..saya mencari firma guaman yang memerlukan staff dengan kadar segera. saya telah pun tamat chambering (syariah) pada bulan lepas. saya juga mempunyai kenderaan bagi memudahkan segala urusan yang bakal dilaksanakan.jika terdapat mana-mana firma yang masih mempunyai jawatan kosong yang belum diisi, harap dapat maklumkan kepada saya melalui no.tel: 013-3859003/ emel: lindasharqawi@gmail.com / facebook: lindasharqawi@gmail.com / linda el-sharqawi. kerjasama daripada pihak tuan/puan amat dihargai. sekian, terima kasih.

  ReplyDelete
 3. salam, saya ingin bertanya jika ada kekosongan untuk chambering syariah di sekitar bandaraya shah alam?

  ReplyDelete
 4. Salamoalaikom.

  Suami saya Mohamed Shawkey Al Sayed Beltagy asalnya dari Mesir. Berkelayakkan bachelor didalam bidang peguaman syarie di Universiti Tanta, Mesir. Dia ingin mencuba pengalamannya di Malaysia. Dan beliau sudah selama lapan tahun bekerja dengan kerajaan Mesir. Amat fasih bertutur dan tulis didalam bahasa Inggeris dan Arabic.

  Inshallah kalau ada sesiapa yang sudi membantu, harap lampirkan email dialamat berikut:

  Mohamed_Shawkey3@gmail.com

  Sekian terimakasih
  Noura

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum..

  Saya Raudhah. Saya graduan dari UIAM. Saya sedang mencari tempat untuk menjalani Chambering Shariah di sekitar Klang. Harap pihak PGSM dapat membantu saya.

  Siti Raudhah
  raudhah86@gmail.com

  ReplyDelete
 6. salam,
  saya syafinaz,saya ingin bertanya berkenaan jawatan kosong sebagai "legal clerk"..masih available ker?

  ReplyDelete
 7. nak dapatkan guidelines untuk chambering syariah selangor boleh x?

  ReplyDelete
 8. Salam ...saya Muhamad Khusaini Bin Yusof...saya merupakan mahasiswa lepasan IjazahSarjana Muda dengan Undang-Undang.Saya sekarang sedang mencari kekosongan untuk chambering di firma guaman di Jerantut Pahang darul Makmur sementara menunggu jawapan pegambilan master di UKM. Faktor pemilihan firma syarie di Jerantut, Pahang kerana ia berdekatan dengan rumah saya dan dapat menjimatkan wang. Selain daripada tujuan untuk pegambilan chambering untuk mendalami lagi ilmu dan teknikal didalam guaman syarie ini. Ini kerana semasa menjalani latihan industri masih lagi terbanyak lagi pengetahuan yang kurang mengenai kerjaya sebagai seorang peguam syarie. Oleh itu , jutaan terima kasih sekirannya percarian untuk mencari pelajar chambering ditemui. Sekian terima kasih

  ReplyDelete
 9. Assalamualaikum .... Saya Merupakan Lepasan Diploma Pengajian Islam Pengkhususan Syariah & Undang - Undang , Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah ( KIPSAS ) , Apakah Jawatan Yang Sesuai Dengan Diploma Saya Ini ?

  ReplyDelete
 10. Salam, sy amiera, sdg mencari firma utk chambering syariah. Sy lulusan llb uitm, telah chambering dan kini di semster akhir diploma syariah uitm.

  Ingin mencari firma syariah di kl, sel atau perak. Sebarang cadangan firma amat dihargai.. Tq.

  ReplyDelete
 11. salam..
  saya graduan syariah dan undang-undang dari al-azhar.
  saya ingin bertanya beberapa soalan.
  1. apa prospek saya dalam bidang perundangan syariah?kerana saya berminat dengan bidang perundangan syariah ini.
  2.perlukah sy mengambil diploma perundangan seperti DAIJ terlebih dahulu@ bagaimana??

  harap pihak tuan perjelaskan.
  sekian terima kasih.
  yang benar.
  mohamad shahril bin mohamad nasir

  ReplyDelete
 12. assalamualaikum..tumpang tanya adakah kami layak dr lepasan dip syariah n law dlm latihan chambering??

  ReplyDelete
 13. Assalamualaikum. Saya sedang mencari tempat untuk menjalani latihan dalam kamar (chambering) di kawasan Bandar Baru Bangi. Mohon pihak tuan dapat memaklumkan firma-firma yang boleh untuk menjalani latihan tersebut. sekian terima kasih.

  ReplyDelete
 14. assalamualaikum...sye norazian mohd noor dan fairuz binti shamsudin sedang mencari peluang untuk membuat latihan dalam kamar di area Kuala Lumpur.Mana-mana firma guaman yang mempunyai kekosongan tempat dan berminat untuk memberi kami peluang sebelum melibatkan diri dalam dunia guaman yang sebenar boleh menghubungi kami di no : 013-3194024@011-28534884.,email : fairuzshamsudin@ymail.com

  Diharap dapat memberi kami peluang untuk membuktikan kami mampu memberi perkhidmatan yang terbaik untuk firma tuan/puan dengan izin Allah.

  Jazakallah..Wassalam..

  ReplyDelete
 15. Peluang menjalani Latihan Dalam Kamar/Chambering di sebuah firma guaman Syarie di Shah Alam, sila hantar resume ke firmamaa@yahoo.com. Maklumat lanjut sila layari http://peguamsyariemas.blogspot.com/

  ReplyDelete